Axelskada-och-axelstödAxelstöd

Om du har en axel som gör ont och behöver stabilitet så kan det vara en bra idé att satsa på ett axelstöd. De allra flesta axelskydd är konstruerade på så vis att de ska se till att både stabilisera och avlasta en axelled som gör ont och är instabil. Det kan finnas en mängd orsaker till att du har ont i axeln och det är inte fel att söka hjälp för det, så att du utöver ett axelstöd även kan få en behandling.

Allt om Axelstöd

Visste du att ett axelstöd till exempel är bra att använda till att effektivt stabilisera om du har subluxationsproblem? Eller visste du att om du har smärtor i din axel hjälper det . Ett stöd för axeln är en produkt som är ortopedteknisk och de har alla olika användningsområden så att de ska kunna anpassas individuellt för dig. Det är viktigt att det sitter rätt på din axel, så att det avlastar och det får inte klämma eller göra ont att bära den.

Olika typer av axelstöd

Axelskydd kommer i en mängd olika varianter och kan vara stabiliserande, avlastande, justerbara, värmegivande, med dragbandssystem och så vidare. Det är inte alltid lätt att veta vad för slags stöd just du behöver till din axel. Det är alltid bra att se till att ta reda på varför du har ont i axeln, så att du får rätt sorts stöd. Du kan få hjälp av en kiropraktor att få en diagnos på varför det är smärtor i axlarna. En kiropraktor kan även rekommendera vilket typ av stöd som fungerar bäst så väl som att hjälpa dig med en bra behandling av din skada.

Ett axelskydd ska fungera på det vis att det ska ge avlastning och stöd åt axelleder som är skadedrabbade. Därför är det bra att du kan välja mellan olika modeller, som är både justerbara och bekväma samt slittåliga. Ett stöd för axeln kan även öka blodcirkulationen vilket i sin tur leder till att läkningen påskyndas. De är även till för att du ska ha mindre ont. Oftast passar skydden på både höger och vänster axel och kan användas både under vardagen, jobbet och under träning.